Is dieet een mode geworden?

dieetmodeElke week staat er in de “boekskes” een nieuw dieet dat door één of andere Hollywood ster gevolgd wordt en die er moeiteloos opnieuw slank en grandioos uitziet een maand na de bevalling.

Een dieet werkt ofwel op de beperkte inname van calorieën,  ofwel de beperkte opname van de koolhydraten door het lichaam (ervoor zorgen dat de calorieën die we eten niet in onze bloedbaan komen) ofwel op een verhoogde verbranding van calorieën door ons lichaam (bijvoorbeeld door het opbouwen van extra spieren).

Alle mogelijke combinaties van deze elementen zijn reeds gecombineerd. Er worden nog  steeds nieuwe actieve stoffen gevonden die voornamelijk inwerken op de verminderde opname of verhoogde verbranding door ons lichaam. Het probleem daarbij is er weinig onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke neveneffecten.  Als het gaat om natuurlijke producten zoals extracten van groen thee of groene koffiebonen, is het gevaar eerder beperkt maar een beperking in de tijd van elk product is aan te raden.

Wat betreft de beperking van de inname van calorieën bestaan er ook vele variaties maar één van de meest toegepaste is het proteïne dieet (dat ook variaties kent).  Dit dieet is zo succesvol omdat het werkt en eenvoudig te volgen is omdat er een groot aanbod is van proteïne dieet producten. Daardoor is de kans dat mensen fouten maken die hun dieet saboteren, eerder klein. Nochtans is het ook bij een proteïne dieet van belang het proces achter het dieet te kennen en de verschillende fasen correct te volgen. Op www.gezondheidshoek.be kan je een overzicht vinden van de verschillende fasen. Op www.afvallen-dieet-tips.be  kan je meer informatie vinden over de werking van het proteïne dieet.

Naast het fysieke element, is ook het mentale aspect tijdens een dieet belangrijk. Hoe bepaalde doelen stellen en bereiken. Het Mentale Dieet Plan kan je hierbij helpen